Hosszú idő után újra offline kezdte meg működését a UBC. Kézenfekvő, hogy ennek köszönhetően végre gyakrabban találkozhatunk, láthatjuk a csillogást egymás szemében, és úgy érezzük, hogy minden visszatért a szokásos kerékvágásba. Azonban ez korántsem ilyen egyszerű, hiszen számos kihívással kell szembenéznünk, ami felveti a kérdést: Vissza lehet állni az offline működésre úgy, mintha mi sem történt volna? A UBC életére nagy hatással volt ez a változás, így szerettük volna megtudni, hogy mit jelent ez az átállás néhány tagunk számára.

Mi az, ami a legjobban motivál az offline működésre való átállásban?

Többen kiemelték az emberi interakciók fontosságát, azt, hogy láthatjuk a mimikát és a gesztusokat, ami sokat tesz a közös munkához és szórakozáshoz egyaránt. „Könnyebb barátkozni, jobban lehet látni egymás reakcióit és így könnyebb együtt dolgozni is.” – fogalmazta meg Pupos Viki, a HR specializáció egyik oszlopos projekttagja.

Emellett az egyik legnagyobb és legfeltűnőbb változás az irodai élet felvirágzása. „Jó látni, hogy például most is, amikor jöttünk ki az irodából, tele volt, és bármikor, amikor bemegyek, tömve van.” – emelte ki Bognár Milán, az új és innovatív Vállalkozói karrierúton tevékenykedő Stage 3-as tagunk. Az iroda központi szerepet játszik a UBC-sek életében, hiszen ez a közös tanulás, az életmegváltó beszélgetések, vagy akár a délutáni alvás színtere az egyetemen.

Milyen kihívásokat jelent számodra az offline működésre való átállás?

Az „új”, de már ismert helyzet nem várt kihívásokat és nehézségeket is hozott magával. Az interjúk során kiderült, hogy többek számára a hosszú utazási idők, az időhiány és az sűrű napirendek összeegyeztetése sötét felhőként borul az újonnan megtalált szabadságra. Ezeken a „klasszikus” hátrányokon kívül viszont a közösség motiváltságának fenntartása is nehézségnek bizonyul. „Elkezdtünk offline működni, de még nem feltétlenül tért át mindenki offline-ra.” – mondta Milán. Nem mindenki él a lehetőséggel, hogy bejárjon és aktívan részt vegyen a közösségi életben, így nem érünk el ugyanannyi embert a szervezetben, mint régen. 

A UBC több féléves online működése után újra visszatérhetünk a személyes találkozások világába. Inkább kihívásnak vagy lehetőségnek tekinted ezt a félévet?

Stage 1 – 0 félév online

Stage 1-es tagjaink rengeteg új feladattal találkoznak a Learnovation során. Acosta Cami éppen ezért érzi kihívásnak az első UBC-s félévét, sok új helyzetben kell helytállnia és ki kell mozdulnia a komfortzónájából. „Nekem [ez a félév] azért is kihívás, mert szeretek mindent a lehető legjobban megcsinálni, és kihozni magamból a legtöbbet.” – tette hozzá. Kiemelte, hogy ez rengeteg lehetőséggel is jár, tehát a kihívást a szó legpozitívabb értelmében kell érteni.

Stage 2 – 1 félév online

A Stage 2 hozzáállásán egyértelműen látszik a felszabadultság az online Learnovation megpróbáltatásai után. Viki teljes mértékben lehetőségként fogja fel az offline működést. A személyes találkozások hiánya és az online munka kicsit megrémisztette, és bár az „elveszett” időt nem lehet azonnal bepótolni, egy dolog biztos: mindent megteszünk, hogy egy összetartó közösségként dolgozzunk tovább.

Stage 3 – 2 félév online

Milán először azt emelte ki, hogy az átállás még nem teljes, és rengeteg bizonytalanság vesz körbe minket, „túl sok a kérdőjel”. Emellett a vezetői váltás során olyanok kerülnek majd a szervezet élére, akik nagyrészt, vagy teljesen online vettek részt a UBC működésében, és nem találkoztak ugyanazokkal az eseményekkel, amelyek offline voltak.  Ezeket figyelembe véve tehát kihívások elé állít minket ez a félév, viszont ez a tagság egy részét képes motiválni.

Stage 4 – 3 félév online

Valóban sokakat motivál ez a helyzet, aminek a tökéletes példája Szatmári Geri, szervezetünk egyik Stage vezetője. Ő már nagyon várta ezt a félévet, és abszolút lehetőségként tekint rá. „Nagyon jól esik, hogy most tényleg megtapasztalhatom, hogy milyen egy rendes, igazi, offline UBC-s félév, amikor mindenki pörög, […] csapatot épít, és új életre szóló barátságokra tesz szert.” – foglalta össze.

A UBC nagy figyelmet fordít a folyamatos innovációra. Szerinted milyen ütemben fog fejlődni a szervezet az offline működésnek köszönhetően?

 „Az fogja a fejlődést nyújtani, hogy képesek vagyunk itt is és ott is helyt állni [az online működés alatt alkalmazkodtunk a helyzethez és bővítettük a portfóliónkat – a szerk.]. Nem az fogja meghatározni a fejlődést, hogy offline működünk, viszont ez egy közeget, […] és plusz lehetőséget ad a fejlődési irányzatoknak.” – fejtette ki Milán.

Viki és Geri is az elengedhetetlen átállási fázist emelte ki. „Kell szerintem egy bizonyos időszak, amikor mindenki fejben, testben, lélekben is átáll arra, hogy most már tényleg offline működünk.” – kezdte Geri. „Szerintem ezután exponenciálisan fogunk fejlődni, elkezdenek a tagok egyre jobban rájönni, hogy milyen jó is ez a diákszervezeti élet. […] Elkezdik megbecsülni azt, hogy tényleg hasznosan, egy jó közösségben töltötték el az egyetemi éveiket, illetve emellett szakmai tapasztalatokat is tudtak szerezni, és olyan kapcsolatokra tettek szert, amik a munkavállalásuk során a hasznukat szolgálják majd a jövőben.” 

Mi az, amit a legjobban vársz a félév során?

A közösségi események mindig nagyon népszerűek, így nem meglepő, hogy Milán a lézerharcot, Viki és Geri pedig a bált említette, ami mindig egy nagyon szép, nem szokványos esemény, ami méltó lezárása a félévnek.

A közösség mellett viszont a UBC rengeteg izgalmas szakmai lehetőséget is tartogat a tagoknak. „Mindig várok valamit, főleg így az első félévben, hiszen minden újdonság.” – kezdte Cami. „Kíváncsi vagyok, hogy én mennyire fejlődtem ezekben a feladatokban, […] és arra vagyok a leginkább kíváncsi, hogy végül melyik lesz az én specializációm.” – tette hozzá.

A Vállalkozói karrierút első félévének lezárása során a csapatok prezentálják a vállalkozáskoncepciót, amin dolgoztak. Ezután megszületik a döntés, hogy megvalósíthatják-e az ötletüket a következő félévben. Milán ezt az izgalmas lehetőséget várja a legjobban, hiszen csapatuk rengeteg munkát fektet az ötletük kidolgozásába.

Geri felsővezetőként az utolsó aktív félévét tölti a UBC-ben, így a UBC-s karrierjének keserédes lezárása vár rá. „Meghatároztam bizonyos célokat magamnak, hogy én mit szeretnék a jelenlegi Stage 2 vezetői pozícióval elérni. Igazából azt várom, hogy lássam a törekvéseimnek a hozadékát az embereken, hogy akár az én hozzáállásomat át tudtam adni, vagy közösséget tudtam formálni.” – fogalmazta meg.

Az offline működés során tehát számtalan kihívást kell legyőznünk, és a jövő mindig bizonytalan, viszont abban biztosak lehetünk, hogy tagjaink a UBC-hez méltó töretlen lelkesedéssel fognak dolgozni azon, hogy a szervezet fénykorát élje, és egy összetartó, ambiciózus és kreatív közösségként haladjunk tovább az előttünk álló úton.

Tartsatok velünk Ti is!

Köszönjük az interjúkban való részvételt Acosta Caminak, Pupos Vikinek, Bognár Milánnak és Szatmári Gerinek, valamint az interjúk lebonyolításában való segítséget Puskás Andinak!

Nagy Nicole