Nézd meg bemutató videónkat!

A Budapesti Corvinus Egyetem valamennyi gazdálkodástudományi és közgazdaságtudományi képzése a munkaerőpiacon kiemelten keresett diplomát nyújt hallgatói számára. 

Az első három félév során nincsenek nagy különbségek a gazdálkodástudományi képzések tanterve között, ebben az időszakban sajátítjuk el a közgazdaságtani alapozó tárgyak anyagát. A közhiedelemmel ellentétben azonban a „matekos”, számolós tárgyak korántsem teljesíthetetlenek. Szorgalmas gyakorlással a középszintű matematika érettségivel érkezők is jó érdemjegyeket érhetnek el. Ez a másfél év ráadásul olyan szerteágazó ismeretanyagot nyújt a hallgatók számára, amelyet a munkaerőpiacra lépve számos területen kamatoztathatnak. 

Az egyetemi infrastruktúra minden szükséges alapot megad ahhoz, hogy a hallgatók a legtöbbet hozhassák ki egyetemi éveikből. A háromszintes, modern könyvtártól kezdve a folyosókon kialakított számtalan pihenőhelyen és közösségi téren keresztül a három büfé széles kínálatáig minden a tudás megfelelő elsajátítására ösztönző, inspiráló közeg és hangulat kialakítását szolgálja.  

A magyar egyetemek közül a Corvinus rendelkezik a legnagyobb diákszervezeti kultúrával. A University Business Clubnál úgy gondoljuk, minden hallgatónak érdemes kipróbálnia magát a több mint 50 diákszervezet és szakkollégium valamelyikében, hiszen ezek azok a közösségek, amelyek lehetőséget teremtenek az elméleti tudás gyakorlatba való átültetése. Emellett olyan magabiztosságot, tapasztalatot és kapcsolati hálót kínálnak tagjaik számára, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a munkaerőpiacon való elhelyezkedést. 

A hallgatók karrierjének elindításáról a diákszervezetek mellett az egyetemi működtetésű Karrier Iroda, illetve az egyetem és a University Business Club által közösen szervezett Corvinus Career & Business Festival, Magyarország legnagyobb egyetemi állásbörze is gondoskodik.  

Nem csoda, hogy a hallgatók közül a legtöbben multinacionális vállalatok középvezetői, vezetői pozíciójában vagy akár saját vállalatuk élén képzelik el magukat a végzést követő 10-15 év elteltével. 

Ha Te is hasonló álmokat dédelgetsz az érettségit követően, a Corvinuson valóra válthatod őket! Ha még nem tudod biztosan, melyik szak lenne számodra a megfelelő, az alábbi tájékoztatók nagy segítségedre lehetnek az egyes képzések feltérképezésében.