Nem akárhogy indult az idei tavaszi félév a BBC-nél, ugyanis már február második hetében, egészen pontosan 2020. 02. 18-án egy teltházas nyitóelőadást tudhattunk magunkénak. Meghívott vendégünk nem más volt, mint Kende-Hofherr Krisztina, hazánk egyik legsikeresebb self-branding szakembere, akit a Forbes 2019-ben a legbefolyásosabb nők közé sorolt. Krisztina alapító tulajdonosa a TMC Groupnak, melyen keresztül jelenleg 44 magyar híresség médiaszereplését menedzseli, továbbá előadásain, Instagram live-jain keresztül mindennapi embereket motivál saját történetei, tapasztalatai által. Saját megfogalmazásában: „Elmondom, mert ezzel segíthetek.”

Az előadáson személyesen tőle hallhattunk sokat próbált életének sorsfordító eseményeiről, melyek nagyban formálták őt, és hozzájárultak elképesztő sikeréhez is.

„Elegendő, ha elmesélem az életem” – fogalmazott Krisztina bevezető gondolatai között, hiszen sokszor ezt a választ kapja, amikor az előadás témájáról egyeztet. Így tehát végigkalauzolt bennünket kalandos életén, kiskorától egészen napjainkig.

De ki is ő valójában?

„Nem vagyok sem pszichológus, orvos, pap vagy ügyvéd” – továbbá coach-nak és sikergyárosnak sem nevezné magát, hiszen utóbbiak szerinte bélyegek és skatulyák. Ő egy sikeres, mondhatni, „már egy emberöltőt megélt nő”, akinek könnyű sorsát nagyon sokan feltételezik – alaptalanul. Saját bevallása szerint sem volt jó gyerek kiskorában, és a poroszi neveltetés ellenére is akadtak problémák a magatartásával. Mindezek mellett azonban mindig is határozott, önálló, céltudatos, maximalista és rendkívül szorgalmas volt, és ennek köszönhette kitűnő tanulmányi eredményeit. Ezek a jellemvonások a mai napig személyiségének szerves részét képezik, és véleménye szerint ezek a tulajdonságok a siker elengedhetetlen építőkövei is egyben.

A középiskolát követően a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára vezetett az útja, ahol a kommunikáció és a manipuláció szerelmese lett, már „amennyiben utóbbit lehet jól érteni.” Nem sokkal ezután, egy veszekedést követően, büszkeségből elköltözött otthonról, és munkába állt. A Roxy Rádióhoz sodorta az élet, ahol salesesként tevékenykedett – leginkább tapasztalatszerzésért cserébe, mintsem fizetésért. Ennek ellenére életének legmeghatározóbb pontjaként emlegeti ezt az időszakot, hiszen a rádiózás teljes folyamatát elsajátíthatta, és az itt szerzett tapasztalatai révén kerülhetett a későbbiekben a Sláger Rádióhoz is, ahol olyan kapcsolati hálót építhetett ki, amely mind a mai napig segíti őt karrierje építésében. Azonban „az ármányság és irigység kéz a kézben jár a sikerrel.”  Mindezt ő is megtapasztalta a rádiós évei alatt, és sokunknak példaként szolgál hozzáállásával, mondván: „Nem tudunk mindenkinek megfelelni – és akkor már nem érdemesebb a saját életünket élni?”

Ennek szellemében a rádiózást követően megalapította első hazai mini magánügynökségét, melynek sikerét a már említett kapcsolatrendszerének köszönhette. Az ügynökség igen sikeres volt, ugyanakkor egy félreértésből adódóan jelentős áfatartozást halmozott fel működése során, amely „jó tanulópénz” volt számra. A nehézségek itt azonban nem értek véget, ugyanis ekkor következett élete legrosszabb 2,5 éve a TV2 kommunikációs igazgatójaként.

Kívülről úgy tűnt, hogy karrierje töretlenül ível felfelé, a háttérben viszont névtelen fenyegetések és rosszakaró emberek nehezítették az életét nap mint nap, ami már az egészségére is kihatott. Ennek az időszaknak magánvállalkozása beindítása vetett véget.

De vajon hova vezetett ez az út? Hol tart a karrierje napjainkban?

Kende-Hofherr Krisztina napjaink egyik legsikeresebb üzletasszonya. Ügyvezető igazgatója az általa alapított TMC Groupnak, melyen keresztül produceri és menedzseri feladatokat lát el. Munkája során olyan hírességekkel dolgozik együtt, mint Ábel Anita, Hajós András vagy Till Attila, továbbá említhetnénk még Liptai Claudiát is, akit „botrányhősből kertészkedő úrinővé” varázsolt a magyar média szemében. Motiváló üzenetei, inspiráló történetei ma már nem csupán a hírességeknek, hanem a mindennapi embereknek is szólnak az Álomjövő konferencián elért hatalmas sikerének köszönhetően, mely után egyre bátrabban mer kiállni előadni nagyobb tömegek elé is. Mindezek mellett kétgyermekes családanya is, akinek irigylésre méltóan beosztott idejébe még napi másfél órás önképzés is belefér, amelyet manapság elengedhetetlennek tart, hiszen „ami tegnap elég volt, ma nem elég, s holnap már elégtelen.”

Kérdések:

Krisztina az előadás végén készségesen válaszolt a jelenlévők kérdéseire a legkülönfélébb témákban, a stresszkezeléstől a nemlétező politikai szerepvállalásán át egészen családi életéig bezárólag. Hasznos tippekkel látta el a hallgatóságot self-branding témakörben is, és azt is megtudhattuk, hogy hol látja magát öt év múlva. Előadását azzal a gondolattal zárta, hogy nagyon bízik benne, hogy minden jelenlévő legalább egy mondatot el tud vinni magával az elhangzottakból, ami majd segíti őt a mindennapokban.

 

Staudt Pálma