A Budapest Business Club szervezésében november 29-én megrendezésre került a pályaválasztásban segítséget nyújtó BBC – High School Tour nevű esemény a középiskolások számára. A program célja, hogy a leendő egyetemisták a számukra legérdekesebb szakokat kötetlen, játékos formában ismerhessék meg a Budapesti Corvinus Egyetem falai között. Ezenfelül a színes egyetemi életről és annak buktatóiról is beszélgethettek az érdeklődők tagjainkkal.

A projektcsapat mögött másfél hónapos kemény munka állt, így az esemény gördülékenyen lezajlhasson. A High School Tour reklámozására egy promóciós videót is készítettek, aminek forgatásában és vágási folyamataiban Stage 1-es tagjaink is örömmel segítették a projektcsapat munkáját. A projektvezető, Bicskei Viktória kedvenc tevékenyégei közé tartozott a promóciós videónak a forgatása, ami remek hangulatban telt el a kezdeti nehézségek ellenére is. A siker pedig nem is maradhatott el, hiszen az esemény hamar elkelt az összes jegy. A showtime napján így 65 középiskolás vehetett részt a programon, akik 13 csoportba osztva járhatták be a 8 állomást, ami a Társadalomtudományi és a Gazdálkodástudományi Karok szakjait mutatta be. Számunkra nagy meglepetést okozott, hogy nemcsak Budapestről érkeztek diákok a BBC – High School Tourra voltak, akik Győrből, Debrecenből, Nyíregyházáról és Kecskemétről utaztak fel a program kedvéért. Így még nagyobb volt a hajtóerő, hogy egy minden eddiginél szuperebb és hasznosabb eseményt szervezzünk Nekik.

Legnagyobb érdeklődéssel a kereskedelem és marketing, emberi erőforrások illetve a gazdálkodási és menedzsment szakok felé fordultak a középiskolások.
Mi pedig lelkesen meséltünk nekik mindarról, ami érdekelte őket akár az Egyetemmel, akár a szakokkal kapcsolatosan. Többek között beszéltünk az Erasmus jelentkezésről, a kollégiumi életről,  a tárgyak teljesíthetőségéről, a pezsgő diákéletről, és a diákszervezetekről is szó esett. Az egyetemi élet kulisszatitkainak megismerésén kívül a résztvevők nagyon élvezték a játékokat is, amik által teljesebb képet kaphattak az adott szakról. Öröm volt látni, ahogy gondolkodnak, ötletelnek, és jobbnál jobb megoldások születnek egy-egy feladatnál. A lelkes, csillogó szemű középiskolások elmondása szerint „ez sokkal jobban megérte, mint bármilyen nyílt nap”, hiszen első kézből kaphattak friss információkat az Egyetemről és a szakokról egyaránt.

Csodás érzés, mikor a saját élményeidet megoszthatod a középiskolásokkal, akik pályaválasztás előtt állnak, és hálásan fogadnak minden jó tanácsot, és tudod, hogy ezzel az aprótanáccsal vagy tapasztalat megosztással Te is segítettél a döntéshozatalban.

Fotók: Horváth Flóra, Virga Veronika
Cikk: Pazonyi Zsuzsi