Ismételten középiskolások hódították meg a Budapesti Corvinus Egyetem folyosóit, hiszen a Budapest Business Club már második alkalommal engedett bepillantást az Egyetem falai közé a High School Tour keretein belül. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez az esemény miben különbözik egy egyszerű nyílt naptól. A válasz: mindenben.

A High School Tour alapkoncepciója az, hogy a középiskolások hallgatói szemszögből is megismerhessék Egyetemünket, így a program során egy állomásos játékon keresztül nyerhettek betekintést a Corvinus Gazdálkodástudományi, illetve Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Karjain induló szakjaiba. Minden állomás egy-egy játékos feladatot rejtett az adott szakkal kapcsolatban, amik segítségével a résztvevők bővíthették ismereteiket, de ha még ez se lett volna elég, az állomásvezetők készenlétben álltak, hogy segítségükre legyenek a teljes kép kialakításában. Összesen 8 szak állt a játékosok rendelkezésére, amikből egy preferencia sorrendet kialakítva 5 helyszínen válhattak néhány perce igazi corvinusos hallgatóvá.

Hogy mindenki számára teljessé váljon az egyetemi élmény, nem voltunk restek beavatni résztvevőinket az igazi corvinusos titkokba sem. Minden játékos egy útmutatóval és egy füzettel távozhatott, ami az egyetem leghasznosabb tippjeit tartalmazta. A középiskolások megtudhatták, melyik büfében lehet a legfinomabb teát venni, vagy hogy melyik liftet használják, ha már épp majdnem elkéstek az óráról. Természetesen emellett részletes leírást is kaptak az aznap megismert szakokról.

Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát, és hasznos tudással gazdagodott a délután során. Várunk Téged is szeretettel a következő High School Tourra, hogy testközelből élhesd át, milyen a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójának lenni.

A fotókat készítette: Báder Bence

A cikket írta: Nyerges Flóra