Az idei tanévben másodjára került sor a Budapest Business Club Adventure programjára. Az őszi kalandtúra, mely során a résztvevőknek Sherlock bőrébe bújva kellett megoldani egy gyilkossági rejtvényt, hatalmas sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy lesz-e folytatás?

A mostani rejtvényfejtés is követte az alapkoncepciót, miszerint 2-4 fős csapatoknak kellett különféle állomásokra eljutnia, miközben izgalmas rejtvényeket oldottak meg. A tematika és a feladatok azonban teljesen új köntösbe bújtatták a kalandtúrát.

A felejthetetlen mentőakció 2019. 03. 27-én vette kezdetét, amikor is a csapatok megtudták, hogy csakis rajtuk múlik az apacsok sorsa, rajtuk áll vagy bukik, hogy megtörik-e a törzsre rótt átok. A lelkes jelentkezők ezzel a tudattal indultak az állomásokra, hogy még napnyugta előtt megtörjék a gonosz Sámán átkát.

Összesen 6 helyre kellett eljutniuk a bátor jelentkezőknek, mindenhol más megmérettetésekkel szembesültek. Az útjuk során logikai, memória és ügyességi játékokkal is találkoztak, de kipróbálhatták magukat indián harcosként is. A kreativitás sem hiányozhatott, hisz az átok megtörésének érdekében még színészkedniük is kellett, mellyel kalandortársaiknak igen vidám perceket okoztak.

 

Végül, de nem utolsó sorban a kalandra szomjazó törzsek figyelmességét is felmértük. Minden állomáson szimbólumokat rejtettünk el, ezek alapján kellett megválasztani a kabalájukat, és megírni az átokmegtörő verset. A legkiemelkedőbb kalandorok, azonban a „Rákosi gyerekek” voltak, nekik köszönhetően sikerült a Sámánt végleg száműzni.

Ha szeretnél Te is részese lenni egy ehhez hasonló életre szóló élménynek, kövesd Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a következő BBC Adventure –ről!

A fotókat készítette: Jójárt Emese, Kovács Patrik

A cikket írta: Kordonska Anna