Ismét egy teltházas előadással indította a Budapest Business Club csapata a félévet, amiben fény derült arra, hogyan vált egy kis családi vállalkozás egy egyre csak fejlődő céggé.

Az előadók nem mások voltak, mint Lévai Bálint, a BioTechUSA ügyvezetője és Kiss Virág fitnesz világbajnok, az előadás moderátoraként pedig Szerényi Szabolcsot üdvözölhettük köreinkben.

Megtudhattuk, hogy a magyar fitnesz világbajnok, Kiss Virág hogyan került bele ebbe a körbe és működik már több éve együtt a céggel mint influencer, emellett pedig egy kis kitekintést is kaptunk a jövőre nézve.

A teljesen magyar tulajdonú családi vállalkozást Lévai Bálint édesapja alapította 1999-ben, akivel a kezdetekben nem gondolták volna, hogy ekkora sikere lesz a cégnek. Nagy utat járt be a vállalkozás, hogy eljusson ilyen magas piaci pozícióba. Bálint először a marketing osztályon kezdett dolgozni és csak később került cégvezető pozícióba.

Ami pedig Kiss Virágot illeti, ő azt vallja, hogy a sportolói karrierhez nem elég a kitartás és az alázat, hanem egy bizonyos „alapstruktúra” kell, amit az ember a gyermekkorában szed fel. Neki már fiatalkorában az volt a célja, hogy bajnok legyen, ezért a célért pedig mindent feltett.

A 2012-es ausztriai verseny volt az a pont, ahol azt mondta: „Ha nyerek, megtaláltam a sportágamat.” Ettől a pillanattól kezdve pedig teljesen megváltozott az élete. Versenyt versenyre halmozott és mivel ez egy nagyon drága sport, ezért nem futotta rá az egyetemi zsebpénzéből, ráadásul a szülei nem is tudták, hogy személyi edzőhöz jár. Ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy neki szüksége van valami bevételre is, amiből a személyi edzőt tudja finanszírozni, és ekkor kereste meg Bálintot és a BioTechUSA-t.

Nehezen indult a megkeresés, a válasz nem rögtön érkezett, aztán egyszer csak Virág kapott egy telefonhívást Bálinttól, aki felkérte, hogy vegyen részt egy kiállításon. Ez persze csak szórólapok és termékminták osztogatását jelentette, de már ez is hatalmas előrelépés volt Virágnak és nagyon örült neki. Bálint elmondása szerint azért hívta fel Virágot, mert az egyik szponzorált lemondta a kiállítást és kellett keresni valakit a helyére. Azt mondta: „Virág abban tűnt ki a többi 10 jelentkező közül, hogy motivált volt, látszott rajta, hogy nagyon komolyan gondolja és ez megihletett”.

 

 

Virág szerint az influencerkedés egy életvitel, amikor egy márkával hosszútávon együtt élsz. Azt vallja, hogy ez olyan, mint egy házasság: ha nincs benne hitelesség, akkor nem működik.

Amikor keresnek valakit egy hosszútávú együttműködésre, akkor a márkát, amit megálmodtak, egy olyan ember kezébe kell adniuk, akire nincs ráhatásuk, ezért ennek a személynek ugyanazokat az értékeket kell képviselniük, mint a cég, és emiatt nagyon jól kell kiválasztaniuk ezeket az embereket, hiszen nem mindegy ki fogja őket képviselni, így Bálint a közös munkát inkább szponzorációnak, mint influencer marketingnek nevezi.

Ugyanúgy Virág sem nevezi magát influencernek, mert számára fontos, hogy hosszútávon hiteles legyen az ember, és ne „ugráljon” a különböző cégek között. Ezzel nem csak a hitelességét vesztené el, hanem a fogyasztókat is megtévesztené. Továbbá azt vallja, hogy a versenyekből nem lehet megélni, ezért is kezdett el jogot tanulni a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A versenyzésben pedig azért ér el kiemelkedő eredményeket, mert szívvel-lélekkel csinálja. Mindemellett Virággal egy egész csapat dolgozik, hogy megvalósulhassanak a forgatások és maga a brandépítés.

A jövőben Bálint célja, hogy a BioTechUSA márka világszinten meghatározó legyen. Európában már így is kiemelkedő pozícióban vannak az értékesítéseket nézve, de ezt egészen Amerikáig szeretnék kiterjeszteni. Kiss Virág sportegyesülete és a BioTechUSA között új együttműködés fog létre jönni.

Virágnak már most is van egy weboldala, ahol ingyenesen ad tanácsokat étrenddel és életvitellel kapcsolatban. Október 1-jétől szeretné elindítani a saját webshopját, ahol saját sportruha kollekciót, élelmiszert és kozmetikumot árusítana, tavasszal pedig újra színpadra fog lépni.

Összefoglalva tehát betekintést nyerhettünk az egész folyamatba egy sikeres magyar vállalkozó és egy világbajnok szemszögéből nézve. Megtudhattuk, hogy sok munkával és kitartással elérhetjük álmainkat, bármik is legyenek azok. Ezúton is nagyon szépen köszönjük az előadóknak a megjelenést és a vendégeknek a részvételt, reméljük, hogy egy remek élménnyel gazdagodott mindenki. A félévben még további érdekes és hasznos előadásokat szervezünk, kövessétek Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/budapestbusinessclub), hogy ne maradjatok le semmiről!

A fotókat készítette: Novák Eszter

A cikket írta: Bende Bernadett