Megrendezésre került a második félév nyitóelőadása, a Vodafone 4G-re kapcsolva, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a vállalat marketingtevékenységeibe.

Először az EcoSim jóvoltából egy izgalmas online üzleti szimulációs játékban próbálhatták ki magukat a lelkes hallgatók, majd Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke, ismertette azt a céltudatosan épített karrierpályát, melynek során a Vodafone csoport világvállalattá nőtte ki magát.

Elmesélte a Vodafone Magyarország történetét, főbb mérföldköveit hazánkban, és arról az újszerű, de működőképes stratégiáról beszélt, amivel le tudták küzdeni a felmerülő akadályokat, és ki tudtak emelkedni a konkurens szolgáltatók közül.2

Megtudhattuk, mi volt az a három domináns lépcsőfok, amiken fellépve elérkezhettek az üzleti siker csúcsához: szilárd hálózat kiépítése, ügyfélszolgálat stabilizálása, és egy értékálló brand kialakítása, ami megállja a helyét az erős, és folyamatosan megújuló hazai és nemzetközi piacon egyaránt.

Ahhoz, hogy egy igazán népszerű brandet hozzanak létre, szükség volt egy olyan partner támogatására, mint a Huawei, amellyel együtt át tudták lépni saját korlátaikat és létrejöhetett egy márka, egy arculat, amihez az emberek kötődtek, amiben megbíztak.

A márkaépítés egyik legsikeresebb lépésének bizonyult, hogy összekötötték a sportot az üzlettel, és arra fektették a hangsúlyt, amink van, amire mi magyarok büszkék vagyunk – ha magyar, akkor vízilabda – és a reklámokban felsorakoztak hazai büszkeségeink, köztük Kásás Tamás és Kemény Dénes is.

A marketingkomm3unikáció hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Vodafone csoport több mint 500 millió ügyféllel rendelkező világcéggé váljon. A Vodafone Magyarország figyel ügyfeleire, kedvezményes ajánlatokat kínál számukra – fix összegért korlátlan telefonálás, Red tarifák, Red születésnap, ahol a szülinapi kívánságok gyertyafújás nélkül is valóra válnak, fejlett internet-hozzáférés és kommunikáció biztosítása.

Az idő közhelyesen, de vitathatatlanul telik, és a Vodafone Magyarország mégis, meghaladva az élet sorszerűségét, egyre fiatalodik: megcélozták a fiatal generációt, és nekik is üzennek, számukra is a lehetőségek tárházát nyújtják. Slam poetry a reklámokban, interaktív szakmai előadások a Project Plac-en, fiatal diplomásoknak Discover program, ahol a legtöbb vezetői kompetenciát sajátíthatják el a résztvevők, és a jövő még el sem kezdődött, de a terv már biztos: elképzelni és megvalósítani a lehetetlent!

Szóval töltsd fel Te is az akkumulátorod, tárcsázd a benned rejlő tehetséget, inspirációt, és hívd fel azt a (még lehetetlennek tűnő) jövőt, azokat a célokat, amik nem lehetnek másé, csak a Tiéd! „Ez a Te időd!”