Kígyózó sorok a folyosón, teltházas terem, sajtójelenlét és politikusok: ez a kép fogadta azokat, akik végigsétáltak a Corvinus főépületén Tarlós István előadása alatt, mely a campus minden területén tanuló hallgatókat megszólított, hiszen egyszerre feszegetett komoly társadalmi és közgazdasági kérdéseket.

Az előadó kicsit késve, ámde annál közvetlenebb hangvétellel kezdte meg az előadást, strukturáltan ismertetve a következő tíz év fejlesztési terveit és a korábbi évek tanulságait.

Ugyan a fő kérdés Budapest jövőképe volt, a főpolgármester elemezte az EU és Magyarország viszonyát. Sokmilliárdos összegekre számíthatunk net recipient-ként a következő évben, amelyből jelentős részt Budapest fejlesztésére fordítanak, így megújulhat a már-már naponta kigyulladó 3-as metró, de a 201-es kampányában komoly hangsúlyt kapott P+R parkolók is kialakításra kerülhetnek, zöldebb, élhetőbb Budapest hozva létre.

A média egyik közkedvelt témája, a civil szféra tiltakozását kivívó hajléktalan-kérdésről is mesélt a főpolgármester, aki nem látja borúsan a helyzetet: szerinte sokan, akik lakásért folyamodnak, nem valódi hajléktalanok, hanem a rendszert próbálják kijátszani, ezáltal az önkormányzati lakások kiosztása nem zökkenőmentes, a hajléktalanszállókat pedig nem használják ki. A tömegközlekedés fejlesztéséről és a „Budapest megújul” projektről is beszámolt, melyet nagy sikernek gondol. Talán emiatt került később a hallgatói kérdéseknél porondra Vitézy Dáviddal való viharos viszonya, azonban ebben a kérdésben válasz nélkül maradtunk.