A 2014/15-ös tanév első szemeszterét Dr. Csányi Sándor előadásával nyitottuk a C. nagyelőadóban. Az OTP vezérigazgatója előadása során beszélt az elmúlt 10 év alakulásáról a bankszektor számára, kiemelet szerepet kapott előadásában a devizahitelezés aktualitása miatt, és az aktuális belföldi intézkedések a bankszektor szabályozását illetően.

Legemlékezetesebb megjegyzése Orbán Viktor egy nyilatkozatára volt reakció, amiben a Miniszterelnök a bankokat a ravasz denevérekhez hasonlította. Ez Csányi úr értelmezése szerint azt jelenti, hogy a Miniszterelnök elképzelése szerint, a bankok olyanok lehetnek, mint Batman, aki ha baj van, és megjelenik a Batman-jel az égen, jön és segít. Ez alapján úgy gondolja, hogy ha baj lesz a gazdasági növekedéssel a kormány úgyis a bankszektorhoz fordul majd segítségért.

A hallgatók kérdéseire is válaszolva megosztotta velünk, hogy az OTP banknak három országban vannak problémái: Ukrajnában a háborúk, Oroszországban az EU szankciók illetve Magyarországon a szabályozások miatt.

Az ország leggazdagabb embere közvetlenül reagált a hallgatók kérdéseire, előadása jó hangulatban telt, miközben a hallgatók szakmailag is érdékes előadáson vehettek részt.

Újfent köszönjük részvételeteket és reméljük találkozunk következő rendezvényeinken is!

https://index.hu/gazdasag/2014/09/16/csanyi_orban_majd_hozzank_jon_ha_baj_lesz_a_gazdasaggal/